Autor: Redakce
Sdílet článek

Víkendový SUMÁR (45. TÝŽDEŇ)

AHOJ žlto-čierna rodina. Víkend plný súťažných stretnutí je za nami a nám nezostáva nič iné, ako si ho zrekapitulovať. Nebudeme to zbytočne naťahovať a ideme na to...

A tím

Začíname našim áčkom. Zverenci trénera Andreja Štellára sa naposledy predstavili v sobotu 11. novembra v zápase 15. kola IV. ligy BFZ, kedy vycestovali na ihrisko OFK Dunajská Lužná. Pre našich chlapcov to bol posledný súťažný duel v rámci prvej polovici ročníka. No a áčko potvrdilo svoju skvelú formu v jesennej časti a zvíťazilo jednoznačne 3:0. Na streleckú listinu sa dva krát zapísal Ivan Betík a jeden presný zásah pridal Dávid Hedera. Nasleduje hodnotenie hlavného kormidelníka.

Pripravovali sme sa na posledný zápas v oklieštenom zložení, hlavne náš kľúčový hráč Juraj Piroska mal problémy, ale klobúk dole, že chcel hrať a ukázal všetkým, že je tímový hráč a to bol aj základný kameň toho, že sme nechceli podceniť posledný zápas. Strelecky sa dva krát presadil Betík a na jeden gól sám prihral. Hlavne v závere prvého polčasu sa jeho gól na 2:0 ukázal ako víťazný a to bol zlomový moment inak bojovného, ale korektného zápasu. V druhom polčase sme kontrolovali hru a pridali sme ešte tretí gól striedajúcim Hederom a ukončili tak výsledkovo úspešnú jeseň, kde sme nenašli premožiteľa a splnili sme polovičný cieľ. Získali sme 41 bodov z možných 45, strelili sme 59 gólov a inkasovali sme len 5 krát. Neprehrali sme ani jeden jediný duel a vyskladali sme mužstvo s mladučkými hráčmi okolo troch skúsených lídrov ako Piroska, Špak či Čemba. Vládne spokojnosť, ale sme ešte len v polovici a nič nie je horšie ako včerajší úspech. Takže budeme ďalej pracovať na tom, aby sme boli ešte lepší. Chlapcom patrí moje uznanie a môžeme sa v kľude pripraviť na jarnú časť.

V najbližších dňoch bližšie vyspovedáme Andreja Štellára a spoločne si detailnejšie zhodnotíme prvú polovicu sezóny IV. ligy BFZ. Takže máte sa na čo tešiť. Teraz ale pokračujeme ďalej v našom sumári.

U19/U17

Cez víkend sa do ďalších súťažných zápasov pustili aj naše dorastenecké družstvá U19 a U17, ktoré čakali v sobotu 11. októbra zápasy 14. kola II.LSD, resp. II.LMD, kedy na domácej pôde v Stupave privítali tím FK Tempo Partizánske. Starší dorastenci dokázali zdolať svojho súpera 4:1, kedy všetky 4 presné zásahy zaznamenal Tomáš Petrovaj! Naša U19 je po piatej výhre v ročníku a pred posledným kolom jesennej časti na 10. mieste s 18 bodmi na konte. Nasleduje hodnotenie zápasu hlavným trénerom Miroslavom Jantekom.

Nemôžem povedať, že som spokojný s výkonom tímu. Výsledok zápasu mal byť iný, ale to by sme museli hrať s oveľa väčšou aktivitou, hlavne po strate lopty. Hráči jednoducho nehrali na limite svojich možností a po získaní pohodlného náskoku sa prispôsobili priemernému tempu hry. Na druhej strane, musím pochváliť hráčov za veľmi pekné herné situácie, po ktorých sa štyri krát presadil náš najlepší hráč v tomto zápase, Tomáš Petrovaj. Vedomí si náskoku a vlastných kvalít sme zápas v podstate už len dohrávali. Chýbala mi emócia súpera úplne roztrhať a užiť si zápas. Neviem tomu porozumieť. Možno, že sme už fyzicky vyčerpaní a nedokážťeme sa v stretnutí predať. Určite vieme hrať lepšie. V kontexte zápasu sme boli jasne dominantní a vyhrali úplne zaslúžene.

Aj mladšia kategória U17 sa tešila z víťazstva a to 2:0. Góly nastrielali Milan Katrenčík a Marek Žúbor. Pre zverencov trénera Michala Pančíka to bola siedma výhra v ročníku, po ktorej sú s 25 bodmi na 5. mieste. Obom dorasteneckým kategóriam gratulujeme a zároveň držíme palce aj v posledných zápasoch jesennej časti.

U16

Poďme aj na kategóriu U16, ktorá uplynulý týždeň odohrala rovno dve súťažné stretnutia. Zverenci trénera Rudolfa Sekota sa naposledy predstavili v zápase 13. kola III. ligy MD-U17. V nedeľu 12. novembra sa pustili do boja o ďalšie cenné body na pôde NŠK 1922 Bratislava. Pre spomínanú kategóriu to bolo posledné stretnutie v jesennej časti, po ktorom si na svoje konto pripísali výhru 2:0. Presné zásahy zaznamenali Tomáš Pajerský a Serhii Tsolihan. Naša U16 sa tak umiestnila po prvej polovici sezóny na 5. mieste s 24 bodmi. Celkovo naši chlapci zvíťazili 8 krát, za kratší koniec ťahali v štyroch prípadoch a nezaznamenali ani jeden jediný nerozhodný výsledok. Celkovo nastrielali 37 gólov a inkasovali iba 7 krát, vďaka čomu sa môžu pohcváliť najlepšou defenzívou v doterajšou priebehu súťaže.

Ešte dodáme, že zverenci vyššie menovaného trénera sa uplynulý štvrtok 9. novembra pustili do dohrávky 12. kola, kedy na domácej pôde podľahli celku TJ Jarovce Bratislava po výsledku 0:1. Chlapci ĎAKUJEME vám za skvelú jesennú časť.

U15/U14

Uplynulý víkend si síce oddýchli kategórie U15 a U14, ale v ďalších súťažných zápasoch sa predstavia v piatok 17. novembra, kedy v rámci 13. kola I. LSŽ vycestujú na ihrisko tímu MFK Skalica. Staršia kategória začne o 10:00, mladšia o čosi neskôr, a to o 12:00. V každom prípade, žiacke kategórie odohrali počas minulého týždňa, podobne ako U16, súťažné zápasy. V dohrávkach 11. kola v stredu 8. novembra proti FK Rača Bratislava zvíťazili obe kategórie. Staršia 5:0, mladšia 2:1.

U13/U12

Proti MFK Skalica sa rovnako tento týždeň, ale na domácej pôde predstavia v sobotu 18. novembra aj kategórie U13 a U12. Pôjde o stretnutia v rámci 11. kola I. LMŽ. Staršia kategória má naplánovaný výkop o 10:00, mladšia o 11:30. No a rozoberané kategórie sa nám predstavili aj v dohrávkach 10. kola I. LMŽ, kedy v pondelok 6. novembra privítali na domácej pôde na Drieňovej rovesníkov z AS Trenčín. Staršia kategória zvíťazila 2:1, mladšia prehrala 4:8.

WU15

Pokračujeme našimi dievčatami. Cez víkend sa predstavila iba kategória WU15. V sobotu 11. novembra sa naše dievčatá pustili do zápasu v rámci 9. kola II. liga žiačok - WU15, na pôde FKM Stupava. Súboj sa napokon skončil nerozhodným výsledkom 1:1. Pre hráčky z kategórie WU15 to bol posledný súťažný zápas v tomto kalendárnom roku, po ktorom sa v tabuľke umiestnili na skvelom 2. mieste! Celkovo nazbierali naše dievčatá 16 bodov vďaka 5 víťazstvám a jednej remíze. Za kratší koniec ťahali iba jeden jediný krát. Celkovo nastrielali 32 gólov a inkasovali iba v 6 prípadoch, vďaka čomu sa môžu pochváliť najlepšou defenzívou v súťaži! Dievčatá super a veríme, že v nastolenom trende budete pokračovať aj v jarnej časti.

Nateraz je to od nás všetko, ĎAKUJEME žlto-čierna rodina.