Autor: Redakce
Sdílet článek

Víkendový SUMÁR

AHOJ žlto-čierna rodina. Slnečný a najmä súťažný víkend je za nami a my sa pozrieme na to, ako sa darilo v stretnutiach našim družstvám. Ideme na to...

Tradíciu meniť nebudeme a začíname našim áčkom. Družina trénera Andreja Štellára sa v naposledy v ligovom zápase predstavila v sobotu 27. apríla, kedy na domácej pôde v Stupave privítala v rámci 22. kola IV. ligy BFZ celok MŠK Senec. No a naši chlapci zvíťazili 4:1. Na streleckú listinu sa zapísali Ivan Betík, Joao, Jakub Kolník a Samuel Popelák. Pre áčko to bola 19 výhra v sezóne, po ktorej je s 59 dobmi naša vlajková loď na líderskej pozícii v priebežnom poradí. Nasleduje hodnotenie hlavného kormidelníka.

Prvý polčas sme opäť začali tam, kde sme končili s Tomášovom, čiže nie moc dobre. Mali sme problémy s bránením rýchlych protiútokov a po jednom z nich sme inkasovali. Našťastie relatívne rýchlo sme sa dostali späť do zápasu a po prihrávke Pirosku vyrovnal Betík hlavou. V závere polčasu sme dokonca otočili priebeh, keď si Kolník výborne nabehol za obranu a Joao strelil gól. Druhý polčas sme mali viac menej vo svojich rukách a myslím si, že rozhodla naša kvalita. Pridali sme ešte dva góly, keď sa do streleckej listiny zapísali Kolník a Popelák. Aj keď hostia boli nebezpečný, hlavne v prvom polčase, v tom druhom sme dominovali a vyhrali zaslúžene.

Ešte doplníme, že naše áčko sa najbližšie predstaví v súťažnom zápase už v stredu 1. mája, kedy v rámci 23. kola IV. liga BFZ vycestuje na ihrisko celku ŠK Vrakuňa. V prvom vzájomnom meraní síl naši chlapci zvíťazili jednoznačne 9:0 a my veríme, že sa niečo podobné sa zopakuje aj na súperovej pôde. Výkop duelu je naplánovaný na 17:30. Páni, držíme Vám palce.

U19/U17

Ideme na dorastenecké kategórie. Družstvá U19 a U17 čakali rovnako v sobotu 27. apríla zápasy 24. kola II.LSD, resp. II.LMD, kedy podobne ako áčko odohrali svoje stretnutia na domácej pôde. Dorastenci si to rozdali s tímom RSC Hamsik Academy Banská Bystrica. No a zverenci trénera Michala Pančíka dokázali zdolať lídra poradia 2:1. O oba presné zásahy sa postaral Patrik Kajaba. Pre U19 to bola 11 výhra v sezóne po ktorej sú starší dorastenci na priebežnom 8. mieste s 37 bodmi na konte. Ako ale zhodnotil tento víťazný duel hlavný tréner našich starších dorastencov?

V sobotu sme zápas proti Hamšíkovej akadémii začali tak, ako posledné tri zápasy, to znamená, že sme opäť urobili obrovské individuálne chyby a tak nebyť výborných zákrokov nášho brankára, mohli sme prehrávať v 15´ minúte 0:3. Potom sa naša hra výrazne zlepšila a výsledkom bol náš strelený gól. Do konca polčasu sme už potom súperovi nič vážnejšieho nedovolili. Na začiatku druhého polčasu sme však opäť urobili veľkú chybu, no a tentokrát nám súper už gól strelil. Potom sa hral vyrovnaný zápas bez väčších šancí. V 70´ minúte sa nám však po závare pred súperovou bránou podarilo dorážkou skórovať a opäť sa dostať do vedenia. Potom až do konca zápasu sme súpera nepustili do väčšej príležitosti a víťazstvo sme si proti prvému mužstvu súťaže postrážili.

Tradične v rovnaký deň, ale o čosi neskôr sa pustili do svojho zápasu aj mladší dorastenci, ktorí nanešťastie nenapodobnili staršiu kategóriu a napokon ťahali za kratší koniec výsledkom 0:2. Pre U17 to bola ôsma prehra v sezóne po ktorej sú zverenci trénera Rudolfa Sekota s 38 bodmi na priebežnom 7. mieste v tabuľke. Nasleduje hodnotenie zápasu hlavným trénerom.

Do zápasu sme vstúpili opatrne, ale postupom času sme začali preberať iniciatívu. V okamihu keď sme začínali mať viac z hry my, prišla facka v podobe dvoch pokutových kopov v rozpätí 5´ minút pre súpera. Chlapcom nemôžem nič vyčítať, snažili sa vrátiť opäť do zápasu a urobiť niečo s výsledkom, ale napokon sa nám to nepodarilo.

U16

Cez víkend sa do súťažného zápasu pustili aj chlapci z kategórie U16, ktorí sa predstavili v nedeľu v rámci 20. kola III. ligy MD - U17, kedy na domácej pôde na Drieňovej privítali tím FC Ružinov Bratislava. Rozoberaná kategória napokon zvíťazila 4:0. Presné zásahy zaznamenali Leonard Lindvay, Marek Žúbor, Patrik Labuda a jeden gól si súper strelil sám. Chlapci gratulujeme.

U15/U14

Ideme na žiacke kategórie. U15 a U14 sa naposledy predstavili v sobotu 27. apríla, kedy ich v stretnutiach 4. kola I. LSŽ skupiny západ (o umiestnenie) čakala cesta na pôdu FK Rača Bratislava. Staršia kategória remizovala 1:1, mladšia si rovnako po výsledku 1:1 podelila body so svojím súperom.

U13/U12

No a poďme aj na mladších žiakov. Kategórie U13 a U12 podobne ako starších žiakov čakali súťažné stretnutia v sobotu 27. apríla, kedy sa predstavili v rámci 4. kola I. LMŽ skupiny západ (o titul), na ihrisku tímu KFC Komárno. Staršia kategória vyhrala 4:1, mladšia prezmenu zvíťazila 15:1.

DIEVČATÁ

No a na záver sme sa opäť raz rozhodli, vyspovedať našu trénerku Alexandru Štefaňákovú, aby nám v krátkosti zhrnula uplynulý víkend "jej" dievčat. Poďme na to...

Dievčatá WU 15 hrali v sobotu na pôde NŠK Bratislava a vyhrali po peknom útočnom futbale na ťažkom teréne 6:1. V nedeľu sme mali dohrávku z jesene a privítali sme doma ŠK Atletiko Zálesie. Celý zápas sme boli na polovici súpera a vyslali sme desiatky striel, no v sieti skončil iba jeden presný zásah Olívii Guzmickej. Vynikla aj brankárka súpera a nakoniec sme sa museli uspokojiť s výsledkom 1:0. Tento týždeň nás čakajú turnaje a v nedeľu ďalšie ligové kolo doma s Dominom.

Nateraz je to od nás všetko, ĎAKUJEME žlto-čierna rodina.