Autor: Redakce
Sdílet článek

Víkendový SUMÁR

AHOJ žlto-čierna rodina. Víkend je za nami a my sa tradične pozrieme na zápasy našich družstiev. Ideme na to...

Začíname našim áčkom. Družina trénera Andreja Štellára sa naposledy v ligovom zápase predstavila v sobotu 11. mája, kedy vycestovala v rámci 24. kola IV. ligy BFZ na ihrisko celku NŠK 1922 Bratislava. Naši chlapci aj v tomto stretnutí potvrdili úlohu favorita a pripísali si na svoje konto 22. víťazstvo v sezóne, a to po výsledku 2:1. Na streleckú listinu sa zapísali Rafail Konios a Dominik Lendel. "Áčkari" tak majú na svojom konte krásnych 68 bodov a doteraz nastrieľali neuveriteľných 99 presných zásahov. Nasleduje hodnotenie hlavného kormidelníka.

Pri viacerých absenciách, konkrétne piatich, sme museli improvizovať so zostavou. Od začiatku zápasu sme boli tí, ktorí museli tvoriť a dobíjať bránu súpera, ktorý bol zatiahnutý vzadu. Bohužiaľ, nedorozumenie medzi obrancom a brankárom dostalo na koňa domácich. Obraz hry sa nezmenil, ale nepremenili sme šance. Našťastie do konca prvého polčasu sme vyrovnali. V druhom polčase to bolo viac menej to isté, viaceré šance sme nedotiahli do úspešného konca. Vyšlo nám striedanie Lendela, ktorý zo svojho prvého dotyku s loptou dal gól. Ako sa ukázalo, bol víťazný.

U19/U17

Ideme na dorastenecké kategórie. Družstvá U19 a U17 čakali rovnako v sobotu 11. mája zápasy 26. kola II.LSD, resp. II.LMD, kedy sa predstavili na domácej pôde v Stupave proti rovesníkom z SDM Domino. Staršia kategória, ktorá viedla vo svojom stretnutí už 2:0, si napokon pripísala po výsledku 2:2 na svoje konto piaty nerozhodný výsledok v ročníku. Presné zásahy v spomínanej prvej polovici duelu zaznamenali Jakub Strapek a Tomáš Petrovaj. Naša U19 je tak v priebežnom poradí so 41 bodmi na 8. mieste. Nasleduje hodnotenie zápasu asistentom hlavného trénera Patrikom Fedorom.

Zápas sa pre nás vyvíjal pozitívne a v náš prospech, keď sa už v 13´ minúte presadil po peknej individuálnej akcii Strapek. Následne sme mali ďalšie tri vyložené šance, v ktorých sme však nepochodili. Zápas bol veľmi vyrovnaný avšak príležitostí na skórovanie sme mali viac. Druhý polčas sme začali ukážkovo, keď už v 46´ minúte sa presadil Petrovaj. Po tomto góle sme sa však uspokojili, nevedeli sme sa dostať do tempa a po dvoch pekných akciách súpera, kde sme zle pristúpili k defenzívnym povinnostiam sme inkasovali dva góly a bolo vyrovnané. V závere zápasu sme tlačili, vo vyloženej šanci bol faulovaný v pokutovom území Strapek no rozhodca penaltu nepochopiteľne nezapískal. Celkovo sme si v zápase vypracovali viac šancí a výhru sme si určite zaslúžili. Najbližšie sa predstavíme na ihrisku Komárna kde verím v to, že budeme úspešní.

Tradične v rovnaký deň, ale o čosi neskôr sa pustili do svojho zápasu aj mladší dorastenci, ktorí napokon ťahali za kratší koniec výsledkom 2:5. V žlto-čiernom drese sa gólovo presadili Matúš Palaj a Milan Katrenčík. Pre U17 to bola deviata prehra v sezóne. Družine trénera Rudolfa Sekota aktuálne patrí so 41 bodmi na konte 7. miesto v tabuľke. Nasleduje hodnotenie hlavného trénera.

Konečný výsledok dnešného zápasu, vzhľadom na priebeh je pre nás dosť krutý. Ideme ďalej.

U16

V nedeľu 12. mája sa do súťažného zápasu v rámci 23. kola III. ligy MD - U17 mali pustiť aj chlapci z kategórie U16, ale stretnutie sa napokon neodohralo, keďže súper FKM Stupava požiadal o preloženie duelu vzhľadom na početné zranenia a choroby v jeho tíme. Zápas sa napokon odohrá v náhradnom termíne v utorok 21. mája s plánovaným výkopom o 17:30.

U15/U14

Ideme na žiacke kategórie. U15 a U14 sa naposledy predstavili v nedeľu 12. mája, kedy ich v stretnutiach 6. kola I. LSŽ skupiny západ (o umiestnenie) čakala cesta na ihrisko FK Slovan Levice. Staršia kategória vyhrala 2:1, mladšia zvíťazila najtesnejším výsledkom 1:0.

U13/U12

No a poďme aj na mladších žiakov. Kategórie U13 a U12 čakali cez víkend v sobotu 11. mája stretnutia v rámci 5. kola I. LMŽ skupiny západ (o titul), kedy privítali na domácej pôde na Drieňovej rovesníkov z tímu FC Spartak Trnava. Staršia kategória zvíťazila 3:2, mladšia ťahala za kratší koniec výsledkom 3:10.

No a na záver nám zhrnie víkend aj trénerka dievčenských kategórii Alexandra Števaňáková.

Cez víkend sa predstavili v súťažnom zápase iba dievčatá WU 15 v ligovom kole v Pezinku. Zápas skončil výsledkom 1:1, keď sme nezachytili úvod stretnutia a potom celý zápas bol o našom tlaku na vyrovnanie. V druhom polčase sme už boli viac na strane súpera a gól dala Timea Schmidt. Napriek desiatke presných striel do priestoru brány sme už ďalší gól nedokázali pridať. Je treba ale uznať kvalitu brankárky súpera, ktorá zneškodnila väčšinu striel.

Nateraz je to od nás všetko, ĎAKUJEME žlto-čierna rodina a držte našim družstvám palce.