Autor: Redakce
Sdílet článek

Víkendový SUMÁR

Ahoj žlto-čierna rodina. Ďalší futbalom nabitý víkend je za nami a my si ho tradične zrekapitulujeme v našom sumári. Poďme na to...

Začíname našim áčkom. Družina trénera Andreja Štellára sa naposledy v ligovom zápase predstavila v sobotu 25. mája, a to v rámci 26. kola IV. ligy BFZ na pôde celku PŠC Pezinok. Naši chlapci napokon zvíťazili 2:1, keď sa na streleckú listinu zapísali Dominik Lendel a Alan Dolán. Suma sumárum, naše áčko si pripísalo na konto už 24 výhru v ročníku a aktuálne má na 1. mieste skvelých 74 bodov. Nasleduje hodnotenie hlavného kormidelníka.

Zápas začínal milo, keď domáci hráči spolu s rozhodcami spravili uličku, vytlieskali nás a vzdali hold postupujúcemu mužstvu. Samotný duel sa rovnako odohrával v priateľskom duchu. Na druhej strane, čo ma teší už o čosi menej je to, čo som aj tak trochu predpokladal. Chýbalo nám 5 hráčov, šancu dostali iní a na horšom teréne nám viazla kombinácia a presnosť. Polčas sme síce viedli 2:0, keď sa nám v jednom prípade podarilo vyhnúť ofsajdovej pasci domácich a dali sme gól do odkrytej brány. Druhý zásah sme zaznamenali po štandardnej situácii Pirosku, kedy sa hlavou presadil Dolán. Spomínaný Piroska nám opäť raz ukázal akú významnú úlohu hrá v mužstve. Jedným dychom musím dodať, že Juraj ešte hral aj so sebazaprením, keďže sa na piatkovom tréningu zranil. V druhom polčase sme zápas kontrolovali, aj keď početnými striedaniami sa nám už viac-menej narušil koncept hry. Chceli sme dať šancu ďalším hráčom kádra, a to je normálne. Dostali sme gól po spornej situácii, ale nakoniec "VAR" vyhodnotil, že lopta bola za čiarou a gól teda platil. Teší ma, že som dal šancu aj hráčovi z U19 Gemainerovi! Určite nesklamal, ale potrebuje získavať skúsenosti v mužskom futbale, ktorý je úplne iný ako ten mládežnícky. Do konca zápasu sa už nič podstatné neudialo, a tak sme si odniesli z Pezinka ďalšie tri body po víťazstve 2:1.


U19/U17

Ideme na dorastenecké kategórie. Družstvá U19 a U17 čakali v nedeľu 26. mája zápasy 28. kola II.LSD, resp. II.LMD, kedy sa predstavili na domácej pôde proti tímu FK Nitra. Staršia kategória si pripísala na svoje konto trinástu výhru v ročníku a to po výsledku 2:1. V žlto-čiernom drese sa dvakrát gólovo presadil Jakub Strapek. Družina trénera Michala Pančíka je aktuálne v tabuľke na priebežnom 8. mieste so 45 bodmi na konte. Nasleduje hodnotenie hlavného kormidelníka.

V úvode zápasu s Nitrou sme mali problém s otváraním hry a tiež s presnosťou našej hry. Postupom času sme sa však zlepšovali a hlavne v druhom polčase sme boli jasne lepším tímom.

Tradične v rovnaký deň, ale o čosi neskôr sa pustili do svojho zápasu aj mladší dorastenci, ktorí nanešťastie ťahali za kratší koniec výsledkom 0:1. Pre kategóriu U17 to bola jedenásta prehra v sezóne, po ktorej sa družina trénera Rudolfa Sekota nachádza v tabuľke na 9. mieste so 41 bodmi na konte. Nasleduje hodnotenie hlavného trénera.

Dnes to bol od začiatku vyrovnaný zápas, s minimom šancí na oboch stranách. Žiaľ v poslednej minúte sme boli nedôrazní pri odkope lopty z nášho pokutového územia a súper to využil.

U16

Cez víkend sa do súťažného zápasu pustili aj chlapci z kategórie U16, ktorí sa predstavili v nedeľu 26. mája, kedy v rámci 25. kola III. ligy MD - U17 vycestovali na ihrisko celku TJ Jarovce Bratislava. Naša U16 napokon zvíťazila 2:1, a to po góloch Tomáša Pajerského a Borisa Koca. Rozoberaná kategória je aktuálne so 44 bodmi na 4. mieste v tabuľke.

U15/U14

Ideme na žiacke kategórie. U15 a U14 sa cez víkend predstavili v nedeľu 26. mája, kedy ich v stretnutiach 8. kola I. LSŽ skupiny západ (o umiestnenie) čakala cesta na ihrisko bratislavského rivala FC Petržalka. Staršia kategória vyhrala 3:0, mladšia ťahala za kratší koniec výsledkom 0:1.

U13/U12

No a poďme aj na mladších žiakov. Kategórie U13 a U12 sa predstavili v sobotu 25. mája, kedy v rámci 8. kola I. LMŽ skupiny západ (o titul), vycestovali na ihrisko AS Trenčín. Staršia kategória prehrala 1:3, mladšia rovnako ťahala za kratší koniec a to výsledkom 5:10.

Na záver nám tradične zrekapituluje víkend aj trénerka dievčenských kategórii Alexandra Števaňáková.

WU15 odohrala predposledné kolo na pôde Zálesia. Zápas bol vyrovnaný a v rýchlom tempe sa hra prelievala zo strany na stranu. Všetko podstatné sa odohralo v prvom polčase, keď skórovala naša Stela Prétiová a o chvíľu pridala gól Nela Maťašeje. Súper reagoval znížením, no vzápätí po rohu sme sa opäť presadili a dostali sa do vedenia 3:1. Gólovú strelu Stely Prétiovej tečovala súperova hráčka, a tak bol gól uznaný ako vlastný. V každom prípade, súper ešte do polčasu znížil na 2:3 . V druhom polčase sme mali niekoľko pekných striel, no už bez presného zakončenia. Tri body sme si vybojovali a udržali si ich záverečným nasadením a obetavou hrou všetkých hráčok.

Nateraz je to od nás všetko, ĎAKUJEME žlto-čierna rodina.