Autor: Redakce
Sdílet článek

Marcel Oravec – ďalšia nova tvár v žlto-čiernom drese

Rozhovor s najnovšou posilou

Nová sezóna sa nám rozbehla prvým súťažným zápasom nášho áčka. Zverenci trénera Andreja Štellára síce ťahali v zápase 1. kola Slovnaft Cup-u po „penaltách“ za kratší koniec, ale na ihrisku zanechali výborný dojem. Jedným z hráčov, ktorý sa predstavil v spomínanom zápase v žlto-čiernom drese bol Marcel Oravec. Rozhodli sme sa, že si nového člena našej futbalovej rodiny, ktorý pôsobil aj v Portugalsku v slávnom celku FC Porto, trochu vyspovedáme. Ideme na to...


„Marselo“ v prvom rade Vám ďakujeme, že ste si našli čas na krátky rozhovor. Na úvod by sme začali tradičnou otázkou... ako sa máte v dnešnom uponáhľanom svete ?

Ďakujem, mám sa super. Som zdravý, teším sa z leta, pekného počasia a som rád, že sa blíži začiatok našej súťaže a aj ostatných veľkých futbalových líg.

Ako ste strávili letnú prestávku? Mali ste čas sa udržiavať „vo forme“?

Bol som na týždňovej dovolenke po konci súťaži a inak pracovne. Ja som ten typ, ktorý stále potrebuje niečo robiť, čiže moja letná prestávka vyzerala asi tak, že práca, cestný bicykel, beh, footgolf, tenis a paddleboard.

Čomu sa venujete asi najviac mimo futbalových trávnikov?

Väčšinu času trávim v práci, s rodinou, s kamarátmi, pozeraním futbalu a som veľký fanúšik filmov a seriálov.

Keď sa v krátkosti pozrieme na Vašu doterajšiu kariéru, tak tá bola poriadne bohatá ... ako ste s ňou nateraz spokojný?

Vždy to môže byť lepšie a v mojom prípade to platí rovnako, ale verím, že všetko sa deje pre niečo a som vďačný za to, že môžem stále trénovať, makať a baviť sa futbalom.

Ktoré obdobie vo Vašej kariére považujete doteraz za to najkrajšie? Samozrejme nemôžeme vynechať Vaše pôsobenie v portugalskom veľkoklube FC Porto, ale odpoveď necháme na Vás. (úsmev)

FC Porto bol futbalový sen a z pohľadu úspechov to najkrajšie pôsobenie, keďže sme vyhrali ligu a stali sa majstrami Portugalska, ale bolo to v dorasteneckom veku. Z pôsobení v mužskom futbale mám super spomienky na každé mužstvo, ale ak mám vybrať jedno, tak to bude Duslo Šala, kde som strávil skoro 4 roky v 3tej lige. Odohrali sme veľa dobrých zápasov, futbal ma veľmi bavil a spoznal som super partiu chalanov, s ktorými sme veľa zažili na ihrisku aj mimo neho.

Tak a teraz sa Vás opýtame to, čo zrejme zaujíma nielen žlto-čiernych, ale teda všetkých futbalových fanúšikov. Čo Vás presvedčilo k tomu, aby ste sa stali súčasťou našej interistickej rodiny?

Som Bratislavčan a presvedčilo ma to, že bol o mňa reálny záujem už počas minulej sezóny, čo si enormne vážim. Samozrejme jedným z hlavných faktorov bol tréner Štellár, s ktorým je toto už náš tretí spoločný klub a rovnako aj príchod Juraja Pirošku, s ktorým som si zahral v Petržalke a som rád, že si s ním môžem "ťuknúť" aj v Interi a veľa sa naučiť. Taktiež som nechcel ísť niekde na pol roka alebo len za peniazmi do rakúska. Futbal milujem a verím, že Inter chce vybudovať mužstvo do budúcna a vrátiť sa do vyšších líg. Mám rád výzvy a verím, že môžem klubu pomôcť.

Ako prebiehali rokovania s vedením klubu?

Po príchode trénera Štellára sme boli v kontakte a záujem sa len zvýšil, keď mi po sezóne oznámili v Šali, že so mnou ďalej nerátajú a tým pádom nebolo nad čím rozmýšľať. S pánom Barborkom sme sa rýchlo dohodli a som rád, že sa všetko vybavilo a môžem hrať za Inter.