Autor: Redakce
Sdílet článek

Víkednový SUMÁR (38. TÝŽDEŇ)

Ahoj žlto-čierna rodina. Ďalší víkend nám uplynul pomerne rýchlo a opäť je tu začiatok pracovného týždňa. Nám nezostáva nič iné ako si v našom sumári zhrnúť uplynulé dni, v ktorých sa nám v súťažných zápasoch predstavili naše družstvá. Dnes si okrem iného "posvietime" aj na kategórie dievčat, ktoré nám rovnako ako naši chlapci robia veľkú radosť a v krátkosti vyspovedáme našu trénerku Alexandru Števaňákovú. Poďme na to.

A tím

Začíname našim áčkom. Zverenci trénera Andreja Štellára sa naposledy predstavili v sobotu 23. septembra v zápase 8. kola IV. ligy BFZ na domácej pôde v Stupave proti tímu ŠK Vrakuňa Bratislava. Naši chlapci sa so svojím súperom nemaznali a celkovo mu nastrieľali až 9 gólov! Na streleckú listinu sa zapísali Matúš Antošík, Samuel Popelák, dva góly zaznamenali Ivan Betík s Dávidom Hederom a "hetrik" si pripísal na svoje konto Dominik Lendel. Pre naše áčko to bola siedma výhra v sezóne, po ktorej je na 1. mieste v ligovej tabuľke s 22 bodmi na konte. Nasleduje hodnotenie hlavného trénera.


Konečne sme cez týždeň dobre potrénovali a hráči veľa vecí preniesli aj do zápasu. Obmenili sme zostavu a naši mladí hráči sa dokázali presadiť, aj keď viacero šancí ostalo nevyužitých. Napokon z toho bolo jasné víťazstvo. Sú v procese, získavajú skúsenosti v seniorskom futbale, a to niekedy prináša aj zbrklé zakončenie, ale boli sme futbalový a zaslúžene sme vyhrali.

U19/U17

Cez víkend, konkrétne v sobotu 23. septembra sa pustili do ďalších súťažných duelov aj naše dorastenecké družstvá U19 a U17, ktoré čakali zápasy 7. kola II.LSD, resp. II.LMD na ihrisku tímu MFK Skalica. Staršia kategória vedená trénerom Miroslavom Jantekom ťahala za kratší koniec výsledkom 0:2. Pre našich starších dorastencov to bola štvrtá prehra v ročníku, po ktorej sú so 7 bodmi na 12. mieste v tabuľke. Nasleduje hodnotenie už vyššie spomínaného trénera.


Úvod zápasu nebol z našej strany zlý. Snažili sme sa o trpezlivý prechod do útoku a dostali sme sa aj k dobrým príležitostiam. Boj o prvý gól sme ale prehrali... Po veľkých individuálnych chybách v defenzíve sa Skalica dostala k dvojgólovému vedeniu. Prepadávali sme hlavne po dlhých prihrávkach za našu obrannú líniu. Druhý polčas bol viac bojom ako hrou, na malom ihrisku nebolo jednoduché kombinovať, museli sme zjednodušiť prechodovú fázu. Zmenili sme niektoré hráčske funkcie, zmenili spôsob hry s cieľom dosiahnuť kontaktný gól. Chlapci ale neboli efektívni. Súper hrozil rýchlymi útokmi, ktoré sme dokázali zvládnuť. Zápas bol veľmi často prerušovaný a my sme sa už nedokázali dostať k hodnotnej hre. Prehrali sme u súpera, ktorý ma určite svoju kvalitu, na druhej strane sa musíme naučiť hrať s väčšími emóciami.

Mladšia kategória, resp. zverenci trénera Michala Pančíka nanešťastie rovnako prehrala proti svojmu súperovi a to výsledkom 0:1. Pre našu U17 to bola vôbec prvá prehra v sezóne. Mladší dorastenci sú momentálne so 14 bodmi na priebežnom 3. mieste.

U16

Poďme aj na kategóriu U16. Zverencov trénera Rudolfa Sekota cez víkend a to v sobotu 23. septembra čakal zápas 6. kola III. liga MD-U17 na domácej pôde na Drieňovej, kedy privítali celok TJ Záhoran Jakubov. Naša U16 ale svoj zápas neodohrala kvôli nepriaznivému počasiu. Zápas sa napokon odohrá v stredu 4. októbra o 17:00 na Drieňovej.

U15/U14

Počas najbližších dní sa nám mali predstaviť aj všetky žiacke kategórie. V sobotu 23. septembra čakali kategórie U15 a U14 zápasy 5. kola I. LSŽ na domácej pôde na Drieňovej proti celku MŠK Senec. Ale kvôli nepriaznivému počasiu sa ani tieto zápasy neodohrali.

U13/U12

Proti rovnakému súperovi sa postavili cez víkend, ale až v nedeľu 24. septembra a na súperovej pôde v rámci 2. kola I. LMŽ aj kategórie U13 a U12. Staršia kategória zvíťazila 4:0, mladšia vyhrala 22:1.

WU19/WU15/WU11

Pokračujeme našimi dievčatami. Začíname kategóriou WU19, ktorá má za sebou už dve kolá v III. lige ŽIEN BFZ. V 1. kole naše dievčatá prehrali s družstvom NŠK 1922 Bratislava na domácej pôde 0:9. Naposledy v 2. kole prehrali dievčatá vedené trénerkou Alexandrou Števaňákovou na pôde NŠK 1922 Bratislava "B" 0:2.

Poďme aj na kategóriu WU15. Tá v novej sezóne II. liga žiačok - WU15 zatiaľ v dvoch zápasoch dokázala dvakrát zvíťaziť. Najmladšia kategória WU11 v súťaži BFZ je aktuálne po štyroch kolách 100 percentná! Paráda dievčatá a držíme palce v ďalších stretnutiach.

Na záver sme vyspovedali už vyššie spomínanú trénerku Alexandru Števaňákovú. Ideme na to.


Pani trénerka, sezóna sa nám rozbehla a vy máte na starosti aktuálne všetky dievčenské kategórie v našom milovanom klube. Je to najmä z dôvodu toho, že naša trénerka Evka Prokopova má aktuálne zdravotné problémy… Tak nám teda prezraďte, ako to zvládate ?

V súčasnosti máme v klube tri kategórie a to WU11, kde sú dievčatá od 8 do 11 rokov, potom WU15 a najnovšie aj WU19, ktorá hrá v III. lige žien BFZ. Trénerka Evka náhle rieši zdravotné problémy, ale prišla trénerka Lenka, ktorá prebrala WU11. Stále sme teda dve trénerky... uvidíme, ako dlho vydržíme nakoľko máme spolu až okolo 50 dievčat. Dokonca v kategórii WU15 už nové dievčatá ani nepriberáme aj napriek záujmu.

Ako zatiaľ hodnotíte výkony našich dievčat naprieč všetkým kategóriám ?

Všetky kategórie už začali súťaže BFZ... WU11 vyhrala všetky 4 zápasy, WU15 si poradila so Sencom a s Dunajskou Lužnou vysokými výhrami a najstaršie dievčatá začali dvoma prehrami, ale veríme že aj tento tím sa postupne zohrá.

Aké ciele si dávate s dievčatami v tejto sezóne, resp. v sezónach?

Našim hlavným cieľom je vychovať dievčatá, ktoré sa ďalej uplatnia v najlepších tímoch či budú reprezentovať Slovensko. V tejto sezóne je to hlavne výzva s novým tímom dorasteniek v ženskej súťaži a v neposlednom rade nájsť trénerov, ktorí nám pomôžu, lebo v dvoch sa to asi nebude dať dlhodobo potiahnuť.

Čo by ste možno na záver odkázali žlto-čiernym fanúšikom?

Sme radi, že aj dievčenský futbal má veľa fanúšikov v našej žlto čiernej rodine a ďakujeme im za ich podporu. Verím, že nám zostanete aj naďalej verní a budete nám držať palce.

My na záver nielen ĎAKUJEME našej trénerke Alexandre, ale zároveň prajeme našej ďalšej trénerke Evke Prokopovej, aby sa dala zdravotne čo najskôr dokopy. Evka drž sa nám a celá žlto-čierna rodina ťa pozdravuje.

Fotogaléria