Autor: Redakce
Sdílet článek

Víkednový SUMÁR (41. TÝŽDEŇ)

Žlto-čierna rodina AHOJ. Víkend plný súťažných zápasov nám priniesol skvelé výkony našich družstiev. My sa tradične na začiatku pracovného týždňa pozrieme na to, ako sa darilo našej futbalovej rodine. Ideme na to...

A tím

Začíname našim áčkom. Zverenci trénera Andreja Štellára sa naposledy predstavili v sobotu 14. októbra v zápase 11. kola IV. ligy BFZ, kedy vycestovali na ihrisko celku FC Rohožník. Áčkari naskočili do zápasu proti mužstvu, ktoré malo po 10 kolách na svojom konte iba sedem inkasovaných gólov. No a práve od tohto čísla sa dokázali "odraziť" naši chlapci, keďže svojho súpera zdolali presvedčivo a jednoznačne 7:0! Na streleckú listinu sa zapísali Alan Dolán, Dominik Lendel, Ivan Betík, Andrej Čumakov, Dávid Hedera a Juraj Piroska. Jeden gól si súper strelil sám. Ako ale zhodnotil tento duel a zároveň desiatu výhru v sezóne hlavný tréner našej vlajkovej lode?

Na zápas sme sa pripravili svedomito. Vedeli sme, že domáci sa budú chcieť proti nám vytiahnuť. Sme radi, že Rohožník chcel hrať s nami futbal a nebránil iba vlastnú šestnástku ako súperi v predošlých zápasoch. Vychádzali nám veci, ktoré trénujeme a presadili sme sa aj zo štandardných situácií. Striedajúci hráči sa opäť presadili, s čím vládne spokojnosť. Pracovať však musíme stále na niektorých veciach, ale to je dlhodobejšia cesta. S výsledkom a s výkonom som však spokojný. Ideme ďalej.

U19/U17

Rovnako ako naše áčko, tak sa aj dorastenecké družstvá U19 a U17 pustili do ďalších súťažných duelov v sobotu 14. októbra. Dorastencov čakali zápasy 10. kola II.LSD, resp. II.LMD, kedy na domácej pôde privítali rovesníkov z tímu FK Lokomotíva Trnava. Starší dorastenci zvíťazili 4:1 a pripísali si tak tretiu výhru v sezóne, po ktorej sa s 11 bodmi nachádzajú na priebežnej 13. priečke v tabuľke. Presné zásahy zaznamenali Matúš Ratica, Jakub Strapek, Jonáš Javorský a Patrik Kabaja. Nasleduje hodnotenie hlavného trénera Miroslava Janteka.


Herný výkon tímu v tomto zápase nebol ideálny. Do 15tej minúty to bola trpezlivá hra... gólmi Raticu a Strapeka sme sa dostali do pohodového vedenia. Následne si hráči pravdepodobne mysleli, že už sa to nejako dohrá. Prestali sme byť dôrazní v defenzíve a zaslúžene sme inkasovali kontaktný gól. Súper využil naše pohybové nedostatky a mal aj ďalšie možnosti. Po dôraznom dohovore v prestávke sa zmenil prístup v obidvoch fázach hry, a aj keď sme mali v jednej zo súperových možností trochu šťastia, bolo otázkou času, kto a kedy zlomí zápas v náš prospech. Nebolo to dopriaté Ružovi, Raticovi či Petrovajovi... až to napokon uzavrel Javorský. V závere sa ešte presadil Kajaba a vyhrali sme zápas, ktorý sme si vlastnou ľahostajnosťou urobili veľmi náročným až do samého záveru. Hráčov určite pochválim, aj keď sa nenašli vo svojich top výkonoch, keďže vnímam, ako ťažké je dosiahnuť očakávané víťazstvá.

Cenné víťazstvo si cez víkend pripísali aj mladší dorastenci, ktorí svojho súper zdolali 2:1. Góly zaznamenali Milan Katrenčík a Samuel Majerský. Naša U17 vyhrala po piatykrát v ročníku a momentálne sa táto kategória nachádza na 6. mieste so 17 bodmi na konte.

U16

Poďme aj na kategóriu U16. Zverenci trénera Rudolfa Sekota si počas víkendu oddýchli a najbližšie sa predstavia v zápase 10. kola III. ligy MD-U17. V sobotu 21. októbra si to na domácej pôde na Drieňovej rozdajú s tímom FKM Stupava. Výkop je naplánovaný na 12:30.

U15/U14

Počas uplynulých dní sa nám predstavili aj žiacke kategórie. V piatok 13. októbra čakali kategórie U15 a U14 zápasy 8. kola I. LSŽ. Naši chlapci zavítali na pôdu FK DAC 1904 Dunajská Streda. Staršia kategória prehrala 0:2, mladšia vyhrala 2:1.

U13/U12

Proti rovnakému súperovi, ale na domácej pôde v piatok 13. októbra, sa pustili do súťažných duelov aj kategórie U13 a U12. Išlo o stretnutia v rámci 8. kola I. LMŽ. Staršia kategória prehrala 1:4, mladšia ťahala za kratší koniec výsledkom 5:12.

WU19/WU15/WU11

Pokračujeme našimi dievčatami. Začíname kategóriou WU19, ktorá sa predstavila v sobotu 14. októbra v zápase III. liga žien BFZ a to na pôde NŠK 1922 Bratislava. Dievčatá napokon prehrali po výsledku 0:4.

Poďme aj na kategóriu WU15. Tú čakal piaty zápas v sezóne II. liga žiačok - WU15. V nedeľu 15. októbra sa dievčatá predstavili v domácom prostredí proti družstvu PŠC Pezinok a zápas dotiahli do víťazného konca 3:1. "Hetrik" zaznamenala Stela Prétiová. No a celý súťažný víkend nám zhodnotí trénerka Alexandra Števaňáková.

WU15 privítala doma Pezinok a bol to pekný rýchly futbal z oboch strán. Nepresnými prihrávkami sme sa však pripravili o lepší výsledok. WU19 nastúpila proti ženám NŠK, ale súper bol lepší v každej hernej činnosti. U nás vynikla brankárka, ktorá zabránila väčšiemu počtu gólov pre súpera.

Nateraz je to od nás všetko, ĎAKUJEME žlto-čierna rodina.