Autor: Klub
Sdílet článek

Samuel Demian hodnotí jesennú časť kategórie U14

Žlto-čierna rodina AHOJ. Pokračujeme v hodnotení jesennej časti v podaní našich družstiev a ďalšia v poradí nasleduje kategória U14, ktorá sa predstavila v I. LSŽ - U14.

Naši starší žiaci ukončili jesennú časť v skupine západ na 9. mieste s 20 bodmi na konte. Naša U14 zaznamenala 6 víťazstiev, v 2 prípadoch si so súperom podelila body a za kratší koniec ťahala v 5 stretnutiach. Celkovo naši chlapci nastrieľali 16 gólov a inkasovali v 32 prípadoch. Ako ale hodnotí jesennú časť kormidelník našej U14 Samuel Demian?

Pán tréner, tak ako u každého respondenta začneme otázkou. Ako ste strávili vianočné sviatky?

Väčšiu časť sviatkov som strávil doma s rodinou a s priateľmi, čo som využil aj na relax a oddych, aj od futbalu.

Vôbec po prvýkrát s Vami robíme rozhovor, tak ak Vám to nebude vadiť, mohli by ste predstaviť našej žlto-čiernej rodine. Odkiaľ pochádzate, kde ste začínali s futbalom a so samotným trénovaním?

Pochádzam z malej dedinky medzi Zlatými Moravcami a Levicami. Úplné začiatky s futbalom som mal v Leviciach. So samotným trénovaním som začal práve tu na Interi, kde už som dlhšiu dobu.

A ako sa Vám teda páči v našom Interi?

Vládne tu pozitívna atmosféra a práca s mládežou tu je na výbornej úrovni. A aj to sú dôvody prečo sa mi v Interi páči.

Poďme na Vašu kategóriu. Naordinovali ste svojim mladým zverencom počas sviatkov nejaký individuálny tréningový plán alebo ste ich nechali oddýchnuť, keďže v tak mladom veku to zrejme potrebuje každý jeden hráč?

Do 28.12. mali chalani voľno, kedy som chcel, aby si oddýchli a hlavne aj robili iné športy. Následne som im poslal individuálne plány, ktoré pozostávali hlavne z ľahších behov, ktoré sa postupne stupňovali. A musím povedať, že väčšina chalanov to aj dodržiavala.

Poďme na hodnotenie prvej polovice sezóny. Začali by sme pozitívami. Čo Vás najviac potešilo v jesennej časti?

Určite prístup chalanov k tréningom a k zápasom. V každom zápase, aj v tých ktoré sa nám výsledkovo nepodarili, chalani išli v rámci možností na 100%.

Kto bol podľa Vás kľúčovým hráčom a tzv. ťahúňom mužstva? Prípadne, bolo ich viac?

Nechcem vyzdvihovať žiadneho hráča. Každý jeden hráč sa podieľal na našom hernom výkone.

Ktorý zápas nám podľa vášho názoru vyšiel najlepšie a prečo?

Zápas s Dunajskou Stredou, ktorý sme zvládli po hernej aj výsledkovej stránke a boli sme dominantný tím. Ten zápas sa kľudne mohol skončiť aj väčším rozdielom ako 2:1.

Ktoré herné atribúty boli našou dominantou v spomínanom zápase a celkovo počas celej prvej polovice sezóny? V čom sme naozaj boli viac ako dobrí?

Ťažko vybrať v čom sme boli dominantní. Vždy sme sa snažili hrať s loptou nech súper behá bez lopty. Niekedy sa nám to darilo viac a niekedy menej, preto by som chcel aby sme boli dominantní v kombinačnej hre.

Keby ste mohli vybrať jeden najpozitívnejší moment z jarnej časti, ktorý by to bol?

Bolo ich viac, mali sme veľmi dobré polčasy proti Trenčínu, Slovanu, Spartaku Trnava, ale bohužiaľ futbal sa hrá na 2 polčasy a ten druhý sme nezvládli. Ale keď si mám vybrať jeden moment, tak určite už spomínaný zápas s Dunajskou Stredou.


Aké prvky sú najčastejšie vidieť vo Vašom tréningovom procese? Na čo kladiete najväčší dôraz?

Najväčší dôraz v tréningovom procese kladieme na princípy, ktoré by sme chceli rozvíjať v U14. Ale pokiaľ to chceme dosiahnuť, určite to nejde bez koncentrácie, intenzity a samotného prístupu hráčov k tréningovému procesu.

Teraz sa pozrieme na jesennú časť z druhej strany. Čo Vás najviac sklamalo, resp. čo bolo najväčším negatívom prvej polovice súťaže?

Najväčším sklamaním bol jednoznačne zápas so Skalicou, ktorý bol z našej strany určite najhorší. Z celkového hľadiska ale efektivita v útočnej fáze.

Na čom musíme v druhej časti sezóny zapracovať? Na ktorých herných činnostiach?

Musíme sa naďalej zlepšovať a posúvať vpred v každom smere, preto sa chceme zlepšiť vo všetkom. Ale hlavne musíme byť dôraznejší v útočnej fáze, a preto budeme musieť potrénovať aj zakončenie.

Čo bolo možno našou najväčšou „achillovou pätou“?

Vyrovnanosť a koncentrácia počas celých zápasov, stalo sa nám skoro v každom zápase, že sme mali „ hluché" 10/15 minútovky. Dokonca niekedy sme prvý polčas mali výborný a druhý zase veľmi zlý. A na to sme aj doplatili v niektorých zápasoch. Ako aj efektivita.

Ako začala a ako bude prebiehať zimná príprava?

Príprava začala 8.1. na umelej tráve Kalinčiakova, kde trénujeme až do konca marca. Prvý majstrovský zápas nás čaká už 24.2. proti Karlovke.

Čo je hlavným cieľom zimnej prípravy?

Zodpovedne sa pripraviť na jarnú časť sezóny a pripraviť chalanov do vyššej kategórie.

Aké plány si dávate do druhej polovice súťaže?

Hlavne posúvať chalanov vpred po futbalovej, ale aj ľudskej stránke.

Čo je z Vášho pohľadu to najdôležitejšie pri práci s chlapcami v žiackych kategóriách?

Správne vedenie chalanov k zodpovednosti, samostatnosti a trpezlivý, odborný prístup počas tréningov, ale aj mimo nich.

Kto Vám a vašej kategórii pomáha asi najviac?

Nedá sa vybrať iba jeden, ale určite musím spomenúť nášho športového riaditeľa mládeže p. Šogora, ktorý sa nám neustále snaží pomáhať. Ako aj každý rodič v kategórii a hlavne naša vedúca p. Brezovská.

Na záver Vám dávame priestor, aby ste sa prihovorili našim fanúšikom a možno aj samotným rodičom, ktorí vašich chlapcov podporovali.

Určite ďakujeme za podporu rodičom v kategórii U14, bez ktorých by veľa vecí ani nešlo, ako aj všetkým fanúšikom Interu, ktorí prišli podporiť nielen A- družstvo, ale všetky kategórie.

Trénerovi Samuelovi Demianovi a celému realizačnému tímu kategórie U14 ĎAKUJEME za celú prvú časť sezóny.