Autor: Redakce
Sdílet článek

Víkendový SUMÁR

Ahoj žlto-čierna rodina. Prvý súťažný víkend v kalendárnom roku 2024 je za nami a my si ho zrekapitulujeme v tradičnom víkendovom sumári. Okrem iného sme stihli vyspovedať aj trénera U19 Michala Pančíka, ktorý na prelome rokov prevzal našich starších dorastencov. Ideme na to...

U19/U17

Začíname dorasteneckými kategóriami. Družstvá U19 a U17 čakali v nedeľu 25. februára zápasy 16. kola II.LSD, resp. II.LMD, kedy vycestovali na ihrisko celku MŠK Považská Bystrica. Starší dorastenci po skvelom výkone zdolali svojho súpera 2:1. Na streleckú listinu sa zapísali Luca Gemainer a Peter Filkor. Pre U19 to bola 6 výhra v sezóne, po ktorej sa posunula s 21 bodmi na 12. miesto v tabuľke. Nasleduje hodnotenie zápasu hlavným trénerom Michalom Pančíkom.

Zápas proti kvalitnému súperovi mal podľa mňa veľmi vysoké tempo a slušnú kvalitu. Vzhľadom k spôsobu hry súpera sme oproti štandardu vypustili častejšie postupné otváranie hry, ale snažili sme sa presujúcich hráčov súpera prekonávať jednoduchým nákopom na našich "vrchných" hráčov, čo sa nám aj darilo, keďže súper hral na veľké riziko a snažil sa napádať našu rozohrávku niekedy až so 7 hráčmi a vzadu zostávali 1 na 1. V prechodovej fáze sme potom už dokázali na väčšom priestore loptu udržať a snažili sme sa diktovať tempo hry, čo sa nám aj darilo. V prvej polhodine zápasu sme boli lepším tímom a vypracovali sme si jednu výbornú príležitosť, ktorú sme ale nevyužili. V 34. minúte po sérii našich "minichýb", prišla vynikajúca akcia súpera a ten sa nádherným gólom dostal do vedenia. Našťastie sa nám zo štandardnej situácie podarilo tesne pred polčasom vyrovnať. Tak ako nám vyšiel záver prvého polčasu, tak nám vyšiel aj začiatok druhého, keď sme z rýchleho protiútoku strelili gól a ujali sme sa vedenia. Potom sme sa snažili hru kontrolovať, čo sa nám z väčšej časti polčasu aj darilo a pri troche šťastia sme mohli pridať ešte jeden gól, keď sme nastrelili konštrukciu brány. Myslím si, že dnešné naše víťazstvo bolo zaslúžené.

No a keď sme pri hlavnom trénerovi našej U19, tak aj jeho sme vyspovedali po zimnej príprave. Poďme sa pozrieť na to, ako Michal Pančík hodnotil prípravu a aké ciele si dáva so svojimi "novými" zverencami v jarnej časti.


Pán tréner, príprava je za nami, ako ju hodnotíte?

Príprava prebehla štandardne v "domácich" podmienkach na umelej tráve na Kalinčiakovej a v hale na Drieňovej. Našťastie chlapcov obchádzali zranenia, všetko prebehlo tak, ako sme si naplánovali, takže s prípravou som spokojný.

Čo Vás najviac potešilo v zimnom prípravnom období?

Najviac ma potešil prístup chalanov a ich snaha sa zlepšovať.

S akým cieľom vstupuje U17 do jarnej časti sezóny?

Cieľ je jednoznačný. Chceme súťaž vyhrať! (úsmev) Ale vážne, vzhľadom k trochu horšej jeseni pôjdeme od zápasu k zápasu a budeme mužstvo viac menej pripravovať na novú sezónu. Ak však bude možnosť hrať o najvyššie priečky, tak sa o to pokúsime. Viem, že pri našom tabuľkovom postavení je to trochu utópia, ale človek nikdy nevie.

Na čom budete v druhej polovici sezóny stavať? Aké herne atribúty by mali byt dominantné v našej hre?

Tak ako vždy, tak aj teraz budem chcieť, aby moje mužstvo hralo ofenzívny kombinačný futbal, tak verím, že tomu tak aj bude.

Čo si Vy osobne najviac prajete v jarnej časti?

Aby pre nás súťaž "končila" posledným kolom, to znamená, aby sme súťaž len nedohrávali.

Hlavnému trénerovi našej U19 ďakujeme za rozhovor a prajeme mu rovnako vydarenú druhú polovicu súťaže, ako sa chlapcom vydaril prvý jarný súťažný zápas. Ideme ďalej...

Tradične v rovnaký deň, ale o čosi neskôr sa pustili do svojho zápasu aj mladší dorastenci, ktorý napodobnili staršiu kategóriu a rovnako si pripísali víťazstvo, v ich prípade 2:0. Presné zásahy zaznamenali Tomáš Rim a Šimon Hužovič. Naša U17 je aktuálne v priebežnom poradí na 5. mieste s 28 bodmi. Nasleduje hodnotenie hlavného trénera spomínanej kategórie Rudolfa Sekota.

Od začiatku zápasu sme mali prevahu, len nám chýbal väčší kľud vo finálnej fáze. Ten nakoniec prišiel v druhom polčase, kedy sme sa v dvoch prípadoch gólovo presadili. Myslím si, že sme zaslúžene vyhrali.

U15/U14

Ideme na žiacke kategórie. U15 a U14 sa v prvom jarnom kole predstavili v sobotu 24. februára, kedy si to v stretnutiach 15. kola I. LSŽ rozdali v pozícii hosťujúceho celku proti tímu SDM Domino. Staršia kategória remizovala 1:1, mladšia ťahala za kratší koniec výsledkom 0:2.

U13/U12

Proti rovnakému súperovi, rovnako v sobotu ale na domácej pôde na ihrisku v Stupave sa predstavili aj kategórie U13 a U12. Išlo o stretnutia v rámci 15. kola I. LMŽ. Staršia kategória zvíťazila 5:1, mladšia sa rovnako tešila z výhry a to 10:4

Nateraz je to od nás všetko, ĎAKUJEME žlto-čierna rodina.