Autor: Redakce
Sdílet článek

Víkendový SUMÁR

Ahoj žlto-čierna rodina. Ďalší súťažný víkend je za nami, takže sa pustíme do rekapitulácie uplynulých dní. Tradične sa pozrieme na to, ako sa darilo našej futbalovej rodine. Ideme na to...

Začíname tradične áčkom. Na hráčov naše vlajkovej lodi čakal v sobotu 16. marca v prvom jarnom súťažnom zápase na domácej pôde celok TJ Rovinka. Išlo o duel v rámci 16. kola IV. ligy BFZ, v ktorom naši chlapci zdolali súpera celkom jednoznačne 5:0. Na streleckú listinu sa zapísali Joao, Tomáš Majtán, Jakub Kolník a dva góly zaznamenal kapitán Patrik Špak. Pre našich chlapcov to bola 14 výhra v sezóne, po ktorej majú na čele ligového pelotónu už 13 bodový náskok pred druhým celkom poradia. Nasleduje hodnotenie zápasu hlavným trénerom Andrejom Štellárom.

Chceli sme do zápasu vstúpiť veľmi aktívne a vyťažiť z našej aktivity prvý gól. Ale pôsobili sme trošku nervózne, boli sme nepresní. Treba uznať aj kvalitu súpera, ktorému sme dovolili hrať. Postupne sme však boli dominantnejší a hlavne efektívnejší. Strelili sme päť gólov, ukázali sme aj kvalitu, či v ofenzíve, alebo aj v defenzíve, keď sme udržali nulu a zaslúžene vyhrali.

U19/U17

Pokračujeme dorasteneckými kategóriami. Družstvá U19 a U17 čakali v nedeľu 17. marca zápasy 19. kola II.LSD, resp. II.LMD, kedy vycestovali na ihrisko celku FKM Karlova Ves. Starší dorastenci zvíťazili 2:1 a pripísali si na svoje konto 8 výhru v ročníku, po ktorej sú zverenci trénera Michala Pančíka na priebežnom 8. mieste v tabuľke s 28 bodmi na konte. O presné zásahy v stretnutí sa postarali Jakub Mikita a Jakub Strapek. Nasleduje hodnotenie už vyššie spomínaného kormidelníka.

Duel s Karlovou Vsou sme odohrali síce ako hostia, ale na ihrisku na Kalinčiakovej ulici, čiže na ihrisku, kde prebieha náš tréningový proces. To znamená, že doma sme boli viac my, ako Karlova Ves. Neviem či to malo na našu hru vplyv, ale celý zápas, možno s výnimkou približne 10 minútového úseku v prvom polčase sme boli lepším mužstvom. Prvý polčas sme mohli zápas v podstate rozhodnúť, ale nepremenili sme tri obrovské príležitosti a naopak po jedinej chybičke v našej obrannej fáze hry sme inkasovali. Druhý polčas už nebol z našej strany taký dobrý ako prvý a nemali sme také veľké šance, ale nakoniec sme strelili druhý gól a myslím si, že zaslúžene sme vyhrali.

Tradične v rovnaký deň, ale o čosi neskôr sa pustili do svojho zápasu aj mladší dorastenci, ktorí rovnako ako staršia kategória, zdolali svojho súpera výsledkom 1:0. O jediný a rozhodujúci presný zásah duelu sa postaral v 25´ minúte Dominik Hollman. Pre kategóriu U17 to bola 10 výhra v sezóne, po ktorej sú zverenci trénera Rudolfa Sekota na priebežnom 5. mieste v tabuľke s 34 bodmi na konte. Nasleduje hodnotenie hlavného trénera.

Do zápasu sme vstúpili dobre, celý prvý polčas sme mali hru pod kontrolou a zaslúžene sme sa ujali vedenia Hullmanom. Druhý polčas sme dobrou hrou v defenzíve domácich do ničoho vážneho nepustili, aj keď mali držanie lopty väčšie ako my a zápas sme doviedli do úspešného konca, za čo chlapcom veľmi pekne ďakujem. Žiaľ, veľmi ma mrzí zranenie Mateja Hromádku, ktorému touto cestou prajem ešte raz skoré uzdravenie.

U16

Uplynulý víkend nám priniesol aj prvý jarný duel pre kategóriu U16, ktorá sa predstavila v stretnutí 14. kola III. ligy MD - U17, kedy vycestovala na ihrisko MFK Záhorská Bystrica. Naši chlapci zvíťazili 1:0 a touto cestou im samozrejme gratulujeme.

Tak a náš tradičný sumár je na konci. Celej žlto-čiernej rodine ĎAKUJEME za bojovnosť a plný počet bodov.