Autor: Redakce
Sdílet článek

Víkendový SUMÁR

Ahoj žlto-čierna rodina. Cez víkend nám v Bratislave panovalo krásne slnečné počasie, ktoré sme si mohli všetci vychutnať. Okrem iného sme si mohli užiť aj súťažné zápasy našich družstiev. To ako sa im darilo si zhrnieme v našom pravidelnom víkendovom sumári. Ideme na to...

Začíname áčkom. Zverenci trénera Andreja Štellára sa naposledy v ligovom zápase predstavili v sobotu 13. apríla, kedy privítali v rámci 20. kola IV. ligy BFZ na domácej pôde v Stupave celok FC Slovan Modra. Naši chlapci napokon ťahali za kratší koniec výsledkom 1:3. Jediný presný zásah v žlto-čiernom drese zaznamenal Ivan Betík. Pre "áčkarov" to bola vôbec prvá prehra v tejto sezóne. Aj napriek tomu sú naši chlapci stále na 1. mieste v ligovej tabuľke s 53 bodmi na konte a s 12 bodovým náskokom pred druhým tímom poradia. Ako ale zhodnotil samotný duel hlavný tréner našej vlajkovej lode?

Prišlo to, čo som si neželal a po 19-ich zápasoch sme prehrali so súperom z druhej polovice tabuľky. Nezvládli sme zápas "v hlavách". Prvý polčas sme mali slabý pohyb, nevedeli sme sa presadiť v útočnej fáze a súper nás vytrestal po rýchlych protiútokoch, kde sme boli pomalí a zle sme tie situácie uhrali takticky. Druhý polčas sme spravili zmeny a chceli sme so zápasom niečo urobiť, ale opäť sme inkasovali. Nepremenili sme množstvo šancí, dali sme len jeden gól a senzácia bola na svete. Napriek prvej prehre nepanikárime, rozoberieme si to, dobre sa pripravíme a budeme chcieť odčiniť výkon a výsledok v najbližšom zápase.

Páni, ako sa hovorí hlavy hore a ideme ďalej. Veríme, že v najbližšom kole sa opäť naladíte na víťaznú vlnu. V každom prípade my ideme ďalej...

U19/U17

Pokračujeme dorasteneckými kategóriami. Družstvá U19 a U17 čakali rovnako v sobotu 13. apríla zápasy 22. kola II.LSD, resp. II.LMD, kedy podobne ako áčko odohrali svoje stretnutia na domácej pôde v Stupave. Starší dorastenci po skvelom výkone zdolali svojho súpera výsledkom 5:2! Na streleckú listinu sa po jednom góle zapísali Jakub Strapek a Martin Mikita, no a "hetrik" nastrieľal Tomáš Petrovaj. Pre zverencov trénera Michala Pančíka to bola desiata výhra v sezóne, po ktorej sa nachádzajú v priebežnom poradí na 8. mieste s 34 bodmi na konte. Nasleduje hodnotenie hlavného trénera.

Zápas so Skalicou sme síce začali herne dobre, ale urobili sme niekoľko chýb a súper nás za tieto chyby potrestal dvoma gólmi. Napriek tomu sme nespanikárili, stále sme pokračovali v rovnakom spôsobe hry, kde sme sa snažili držať loptu a trpezlivo si vytvárať príležitosti a do polčasu sa nám podarilo vyrovnať na 2:2. Po prestávke náš výkon gradoval a strelili sme ďalšie 3 góly a podaril sa nám v zápase dokonalý obrat. Škoda len, že sa nám niečo podobné nepodarilo minulý týždeň v Martine, keď sme z nepriaznivého stavu 3:0 pre domácich vyrovnali na 3:3, ale záver zápasu sme nezvládli a po inkasovanom štvrtom góle sme tento duel prehrali. Za výkon v týchto zápasoch, hlavne v ofenzívnej fáze hry, však musím chlapcov pochváliť. Strelili sme dvom tabuľkovo vyššie postaveným súperom 8 gólov, čo je myslím si veľmi slušná vizitka.

Tradične v rovnaký deň, ale o čosi neskôr sa pustili do svojho zápasu aj mladší dorastenci, ktorí si napokon pripísali cenný bod po remíze 1:1. V žlto-čiernom drese sa gólovo presadil Milan Katrenčík. Pre U17 to bola piata deľba bodov v ročníku, po ktorej sa táto kategória nachádza na 6. mieste v tabuľke o skóre práve za rovesníkmi zo Skalice. Nasleduje hodnotenie stretnutia hlavným trénerom Rudolfom Sekotom.

Bol to otvorený zápas od začiatku až do konca. Tak ako sme si vytvorili šancu my, mali ich aj hostia, takže konečná remíza je spravodlivá.

U16

V uplynulých dňoch sa do súťažného zápasu pustila aj kategória U16, ktorú čakalo v nedeľu domáce stretnutie v rámci 17. kola III. ligy MD - U17, kedy naši chlapci privítali na Drieňovej súpera SDM Domino B. Chlapci z U16 napokon dokázali zdolať súpera 2:1.

U15/U14

Ideme na žiacke kategórie. U15 a U14 sa v ďalšom kole predstavili v sobotu 13. apríla, kedy ich v stretnutiach 3. kola I. LSŽ skupiny západ (o umiestnenie) čakala cesta na pôdu MŠK Senec. Staršia kategória prehrala 1:4, mladšia rovnako ťahala za kratší koniec ale výsledkom 0:2.

U13/U12

No a poďme aj na mladších žiakov. Kategórie U13 a U12 naposledy čakali zápasy 3. kola I. LMŽ skupiny západ (o titul) a to v sobotu 13. apríla, kedy na domácej pôde privítali celok FK Dubnica nad Váhom. Staršia kategória vyhrala 4:0, mladšia rovnako zvíťazila, ale výsledkom 7:6.

Nateraz je to od nás všetko, ĎAKUJEME žlto-čierna rodina a držte našim družstvám palce.