Autor: Redakce
Sdílet článek

Staň sa členom žlto-čiernej rodiny

Žlto-čierna rodina AHOJ. Náš milovaný klub opäť raz organizuje výber talentov ... pokiaľ chcete zistiť viac, priniesť svoje ratolesti a vyskúšať, ako to funguje v našom klube, tak čítajte ďalej a dozviete sa všetky potrebné informácie, ktoré si pre Vás v krátkom rozhovore pripravil športový riaditeľ mládeže Štefan Šogor.

Náš žlto-čierny klub organizuje "výber talentov", ktorý sa uskutoční vo štvrtok 23. mája 2024 od 16:30 na ihrisku na Drieňovej. Výber je určený primárne pre deti narodené v roku 2013 a mladšie. Prísť ale môžu aj staršie deti.

Ako ale bude prebiehať samotný "výberový" deň, tak na to sme sa opýtali športového riaditeľa mládeže Štefana Šogora.

Pán tréner, ešte predtým ako sa pustíme do konkrétnejších vecí prezraďte nám, ako vnímate fakt, že v našom klube bude prebiehať výber talentov a nie nábor nových tvári?

Už minulý rok sa nám podarilo urobiť z náboru výber. V každej prípravkarskej kategórii v klube mame viac ako 25 detí, preto nepotrebujeme naberať počty. Naopak chceme nájsť talentované deti s potenciálom, ktorý by v našom klube rozvíjali.

Na čo všetko sa môžu tešiť deti a ich rodičia, ktorí zavítajú na naše žlto-čierne ihrisko na Drieňovej?

Pre účastníkov výberu sme si pripravili pohybové disciplíny v ktorých sa môžu mladí adepti prejaviť. Môžu ukázať svoje fyzické predpoklady ale tiež zručnosti potrebné pri hre zvanej futbal.

Podľa Vášho názoru, prečo by si talentované deti mali vybrať práve náš klub, ktorý má samozrejme bohatú históriu... čo možno robíme inak ako ostatné kluby?

Náš tréningový proces je založený jednak na futbalových princípoch a hráči/hráčky sa u nás učia futbalovej abecede ale tiež na princípoch učenia sa. Prostredníctvom princípov učenia sa zabezpečujeme vyššiu efektivitu učenia sa.

Ako bude prebiehať samotný "výberový" deň? Máme na mysli, aké "úlohy" ste si pre deti pripravili?

Pre účastníkov sme si pripravili disciplíny ako skok do diaľky z miesta, beh na 10 a 30 metrov, člnkový beh a rovnako aj zručnostné disciplíny ako slalom s loptou a tiež samotnú hru.

Kto všetko Vám bude pomáhať na hracej ploche?

Výber budú zabezpečovať všetci tréneri mládežníckych kategórii FK Inter Bratislava.

Na čo budete klásť doraz pri výbere talentov ?

Chceme byť pri výbere čo najobjektívnejší. Preto skoro všetky disciplíny výberu budú merateľné a ľahko vyhodnotiteľné. Vyberieme si len najlepších v každej vekovej kategórii.

Čo by podľa Vás mali mať "v sebe" budúce hráčky a hráči?

Budúci členovia našej futbalovej rodiny by mali mať základné fyzické predispozície, vzťah a zanietenie pre futbal. Okrem toho požadujeme od našich hráčov a hráčok disciplínu a chcenie sa zlepšovať.

Akým spôsobom a najmä kedy, sa zúčastnení dozvedia, či uspeli a budú súčasťou žlto-čiernych farieb?

Výsledky výberu sa účastníci dozvedia už v pondelok 27. mája.

Čo by ste na záver odkázali tým, ktorí ešte váhajú či prísť na výber talentov?

Aby to prišli skúsiť, ukázali svoj potenciál a tak sa stali členmi veľkej futbalovej rodiny v FK Inter Bratislava.

Športovému riaditeľovi mládeže Štefanovi Šogorovi ĎAKUJEME za krátky rozhovor a na záver by sme Vás chceli informovať, že tento rok je možné registrovať sa dopredu. Čiže milí rodičia, svoje ratolesti môžete prihlásiť na spomínaný výber vopred a tým pádom ušetríte čas.